Русия бомбардира с артилерия и авиация повече от 40 града в

...
Русия бомбардира с артилерия и авиация повече от 40 града в
Коментари Харесай

Русия бомбардира повече от 40 града в Донбас -

Русия бомбардира с артилерия и авиация повече от 40 града в източната част на украинския район Донбас. Разрушени са близо дузина високи здания, оповестиха управляващите в четвъртък. Руската армия се пробва да обкръжи украинските сили, превъзхождайки ги числено на някои места.

След като не съумя да превземе украинската столица Киев и втория град Харков в тримесечната война, Русия се пробва да откри цялостен надзор над Донбас от името на сепаратистите. Индустриалният район включва Луганска и Донецка област в който бяха основани, приетите единствено от Москва " национални републики ".

Русия е струпала хиляди бойци в района, атакувайки от три страни, в опит да обкръжи украинските сили, които  държат защита в град Северодонецк и неговия близнак Лисичанск. Падането им би оставило цялата Луганска област под съветски надзор - съществена военна цел на Кремъл.

" Всичко в този момент е концентрирано върху Донбас ", съобщи на брифинг съветникът на украинското вътрешно министерство Вадим Денисенко.

Той осведоми, че обстановката е доста напрегната, защото 25 съветски батальонни тактически групи се пробват да обкръжат украинските сили.

Съвместната оперативна група на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руснаците са разрушили или развалили 47 цивилен обекта, в това число 38 къщи и едно учебно заведение.

" В резултат на този обстрел са починали петима цивилни и 12 са били ранени ". Били са отблъснати 10 съветски офанзиви, унищожени са четири нейни танка и четири безпилотни летателни апарата и са убити 62 " противников бойци ", съгласно украинското командване.

Канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че в Севиродонецк са разрушени 11 високи здания, а в Лисичанск - осем.

Зеленски съобщи, че съветските войски мощно превъзхождат украинските сили в някои елементи на източната част на страната и че Киев безрезултатно се пробва да контракти замяна на пленници с Москва.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР